Kopenhagen hoofdstad van Denemarken
Home » Cultuur

Cultuur


In Kopenhagen zijn er diverse musea, prachtige architectuur, mooi pleien, eigenlijk te veel om op te noemen, wij geven u daarom maar twee tips van highlights welke u in ieder geval moet gaan bezichtigen.

Wat u in ieder geval moet bekijken is het Amalienborg.Dit is het huidige koninklijke paleis is de de koninklijke residentie. De huidige koningin zetelts hier.  Dit prachtige paleis bestaat uit vier vleugels die in een soort van vierkant rond het standbeeld van Frederik V liggen. Het gebouw is gerealiseerd in de achttiende eeuw maar werd pas enkele decenia later in gebruik genomen door de koninklijke familie als verblijf. Oorspronkelijk was het de bedoeling dat de koning met zijn gezin zou verhuizen richting Slotsholmen, naar Christiansborg. Dit is er uiteindelijk niet van gekomen en tegenwoordig zetelt de Deense regering er.

De ‘Black Diamond’of 'Zwarte Diamant', zo wordt het nieuwe gebouw van de Deense Koninklijke Bibliotheek in Kopenhagen genoemd. Deze bibliotheek is de grootste en belangrijkste van heel Scandinavië. De Zwarte Diamant werd nog net voor het milenium  toegevoegd aan het oorspronkelijk bibliotheek gebouw uit het begin van de twintigste eeuw. De uitbreiding langs het water huisvest twee galerieën: een voor cultureel-historische tentoonstellingen en een als extra ruimte voor het Nationaal Fotografiemuseum.