Kopenhagen hoofdstad van Denemarken
Home » Geschiedenis

Geschiedenis

De oorsprong van Denemarken is niet helemaal bekend maar aangenomen wordt dat dit circa 1000 jaar na Chr. is geweest. Gedurende vele jaren was de stad gesitueerd in het midden van het rijk van de Deense koningen. Ook had Denemarken toen nog een stuk van Zweden in het bezit. Vissen was de belangrijkst impuls voor de lokale economie en ook werd er over het water wat handel gedreven met andere plaatsen.  Havn was de oorspronkelijk naam van Kopenhagen. Door de ontwikkelingen in omringende landen had Kopenhagen het geluk dat ze een goede ligging hadden en zo prima handel konden drijven. Sinds de twaalfde eeuw is Kopenhagen steeds belangrijker geworden in Denemarken.eerst was het nog niet de hoofdstad, dit duurde nog tot ver in de vijftiende eeuw. De economie was toen nog steeds water gerelateerd. Niet alleen voor de handel en de visserrij maar er werd ook gestart met het bouwen van boten.

Kopenhagen heeft in het verleden onder vuur gelegen door andere landen, met name Zweden en Duitsland. Tijdens de Tweede Wereldoorlog is Kopenhagen ook tot het eind van de oorlog bezet geweest door Duitsland. Er is toendertijd ook veel gebombardeerd en Kopenhagen heeft grotendeels in puin gelegen. Maar na de oorlog werd er al snel gestart met de wederopbouw en renovatie van Kopenhagen.

Tegenwoordig is Kopenhagen een bruisende en trendy stad. Het trekt veel toeristen en door de ligging wordt er nog steeds veel handel gedreven met omliggende landen. In 1996 is Kopenhagen tot culturele hoofdstad van Europa uitgeroepen.  

Maak een Gratis Website met JouwWeb