Kopenhagen hoofdstad van Denemarken
Home » Klimaat

Klimaat


Net als de meeste andere regio's van Denemarken kent Kopenhagen kent een relatief mild klimaat. In vergelijking met ons eigen land is het misschien iets kouder De winters zijn vrij koel, maar de zomers zijn doorgaans redelijk warm en met de nodige zonuren. Wel kan het weer nog wel eens snel omslaan. Je kunt binnen een uur soms en op een zonnig terras naar flanerende mensen kijken en even later je paraplu moeten trekken om je voor een nat pak te behoeden. Maar ook de regen kan van het één op andere moment weer omslaan.
In de zomer bedraagt de gemiddelde temperatuur circa 20 graden, maar in de winter is het overdag rondt het vriespunt.  De seizoenen lopen parralel met die van in Nederland.
Net zoals in Nederland heeft u ook in Denemarken veel kans op regen in het najaar en de maanden januari en februari zijn ook hier doorgaans de koudste maanden en heeft u dan ook de meeste kans op een sneeuwbui.
Kopenhagen is wel een stad die je over het algemeen het hele jaar door kunt bezoeken. Doordat het klimaat bijna geen echte uitschieters naar boven of beneden heeft. Kun je prima actieve dingen zoals wandelen of fietsen beoefenen.

Maak een Gratis Website met JouwWeb