Kopenhagen hoofdstad van Denemarken
Home » Eten & drinken

Eten & drinken


Van huis eten de Denen vroergere tijden bijna alleen maar vis. Dat is op zich wel logisch want het land wordt grotendeels omringd door water. Maar tegenwoordig is er ook volop vlees te krijgen in de restaurants.  De mensen in Denemarken gingen vroeger anders met eten om dan tegenwoordig Ze zoutten vis en vlees, en droogden brood en groenten. Zo waren die langer geconserveerd. Dit zag je vroeger ook in andere Scandinavische landen. Er zijn nog enkele restaurants in Kopenhagen waar het mogelijk is om nog een dergelijke maaltijd te bestellen.

Het traditionele smörrebröd is nog kenmerkend voor Denemarken  Dit is een roggebrood, waarop verschillende soorten (en soms meerdere tegelijk) beleg gekozen kunnen worden. Er is zelfs een opleiding voor in het leven geroepen om een Smörrebröd op de traditionele manier te bereidden.

Naast de Deense keuken kun je in Kopenhagen ook allerlei andere keukens uitproberen. Er zitten goede Franse en Chinese restaurants en ook de Afrikaanse keuken is er in opkomst.

Op het gebied van drank is bier de absolute nummer één. Dit komt mede door de wereldberoemde Deense bierbrouwer Carlsberg. Dit bier wordt dan ook in bijna elke bar en restaurant standaard geschonken.
Maar ook is er in de meeste horecagelegenheden de keus uit een aantal buitenlandse biertjes. De schandinaviër houdt ook van sterke drank dus ook hierin is wel het één en ander te verkrijgen.